Ballast Slapen

Advies nodig? / 0318 610 091

Vragen

Article is the easiest way to create a beautiful modern space.

Matrassen:
Om een zo gelijkmatig mogelijke belasting van de matras te bewerkstelligen, is het aan te raden de matras regelmatig om te draaien. Zowel van de bovenkant naar de onderkant als van de hoofdzijde naar de voetzijde. Ook onderling wisselen met uw partner is verstandig indien U twee gelijke matrassen heeft. Eens in de vier weken draaien en/of keren is voldoende. Dit verlengt de levensduur van uw matras.

Een goed geluchte kamer is zowel voor het slapen zelf als voor de matras zeer belangrijk. Te hoge luchtvochtigheid (boven 60-70%) en te lage kamertemperatuur (beneden 10-12ºC) kunnen ertoe leiden dat, vooral op de veerlatten aan de onderzijde van de matras, vochtaanslag ontstaat. Dit gaat ten koste van het comfort en de levensduur van de matras. Er kunnen schimmelvlekken ontstaan, wat niet onder de garantie valt. Aan de onderzijde gesloten bedden of verkeerd beddengoed, bijvoorbeeld niet of slecht luchtdoorlatend, verhogen het risico op schimmelvorming. We raden dan ook aan de matras dagelijks ‘s morgens te luchten, met opengeslagen beddengoed en indien mogelijk met open raam.

Matrassen alleen met zachte borstel reinigen. Afneembare hoezen kunnen worden gereinigd in de wasmachine.
De hoezen kunnen gewassen worden (tot 40ºC/ 60ºC afhankelijk van de hoes) met gesloten ritssluiting.

Bedbodems:
Een bedbodem heeft niet veel onderhoud nodig. Het luchten gaat samen met het luchten van de matras. Zorg voor een goede ventilatie onder de bodem. Een afgesloten bedombouw geeft te weinig ventilatie. Een slechte of versleten bodem beïnvloedt het comfort en de levensduur van de matras. Het is van belang dat U bij aanschaf van een matras ook over een passende bodem beschikt. In eerste instantie bepaald de matras het slaapcomfort. De verhouding ligt op 70% voor de matras en 30% voor de bodem.

Dekbedden:
Het belangrijkste punt van onderhoud is het dagelijks luchten van het dekbed. U kunt het dekbed beter niet blootstellen aan een te hoge luchtvochtigheid (boven 60-70%) en te lage kamertemperatuur (beneden 10-12ºC), omdat dit de vezels in het dekbed kan beschadigen. Het dekbed beter niet uitkloppen, omdat daarmee de de vezels in het dekbed kunnen beschadigen. Wassen kan alleen als het dekbed daarvoor geschikt is. (zie het waslabel)
Het is beter om niet óp een donzen en/of wollen dekbed te gaan zitten en/of liggen, omdat dit het dons en wol kan beschadigen. Dekbedden die gewassen kunnen worden, dienen vóór de eerste wasbeurt koud gewassen te worden. Dit voorkomt krimpen bij latere wasbeurten.

Kussens:
Het belangrijkste punt van onderhoud van een kussen is het dagelijks luchten. Verder gelden eigenlijk dezelfde adviezen als voor een dekbed. Wassen dient gedaan te worden volgens het wasvoorschrift op het kussen.

Textiel:
Tenzij anders vermeld op de verpakking, de eerste keer koud wassen (kraantemperatuur of minder dan 30ºC) volgens spoelprogramma in de wasmachine of een paar uur in, bij voorkeur stromend, koud water laten staan. De eerste keer niet in de wasdroger drogen. Bij bonte textiel eventueel een scheutje azijn toevoegen voor het inbranden van de kleur. Daarna wassen op 30-40ºC.

WASVOORSCHRIFT:

Alpine:
Het dekbed Alpine kan gewassen worden tot 60ºC. Tegen huisstofmijt is 5 minuten op 55ºC voldoende. Het dekbed blijft het beste als u hem de eerste keer koud wast. Daarna kunt u hem gewoon tot 60ºC wassen met een klein beetje wasmiddel op een textielvriendelijk programma. Een wasverzachter is niet nodig, maar een klein beetje kan geen kwaad. Het dekbed mag gecentrifugeerd worden, maar niet in de droogtrommel worden gedroogd. De synthetische vezel zal in de droogtrommel gaan kroezen en aan volume afnemen. De katoenen tijk zal in de droogtrommel mogelijk gaan krimpen. Grote maten zoals 200 cm of 240 cm breed kunnen gezien het formaat het beste in een grote wasmachine gewassen worden. Een stomerij kan u hierbij helpen.

Everest:
Ook het dekbed Everest kan gewassen worden tot 60ºC. Tegen huisstofmijt is 5 minuten op 55ºC voldoende. Het dekbed blijft het beste als u hem de eerste keer koud wast. Daarna kunt u hem gewoon tot 60ºC wassen met een klein beetje wasmiddel op een textielvriendelijk programma. Een wasverzachter is niet nodig, maar een klein beetje kan geen kwaad. Het dekbed mag gecentrifugeerd worden, maar niet in de droogtrommel worden gedroogd. De synthetische vezel zal in de droogtrommel gaan kroezen en aan volume afnemen. De katoenen tijk zal in de droogtrommel mogelijk gaan krimpen. Grote maten zoals 200 cm of 240 cm breed kunnen gezien het formaat het beste in een grote wasmachine gewassen worden. Een stomerij kan u hierbij helpen.

Arctic:
Het dekbed Arctic kan gewassen worden tot 60ºC. Tegen huisstofmijt is 5 minuten op 55ºC voldoende. Het dekbed blijft het beste als u hem de eerste keer koud wast. Daarna kunt u hem gewoon tot 60ºC wassen met een klein beetje wasmiddel op een textielvriendelijk programma. Een wasverzachter is niet nodig, maar een klein beetje kan geen kwaad. Het drogen van dit dekbed duurt wat langer door de kleine microvezel. Het dekbed mag gecentrifugeerd worden, maar niet in de droogtrommel worden gedroogd. De synthetische vezel zal in de droogtrommel gaan kroezen en aan volume afnemen. De katoenen tijk zal in de droogtrommel mogelijk gaan krimpen. Grote maten zoals 200 cm of 240 cm breed kunnen gezien het formaat het beste in een grote wasmachine gewassen worden. Een stomerij kan u hierbij helpen.

Dons:
Een donzen dekbed kan wel gereinigd worden, maar we adviseren dit te laten doen door een stomerij die hiermee ervaring heeft. Het belangrijkste punten zijn dat het dekbed ruimte heeft in de wasmachine en goed gedroogd wordt. Zeker de grotere maten zoals 200 cm en 240 cm breed passen doorgaans niet in een normale wasmachine. Een stomerij heeft een speciaal programma voor natuurlijke vezels zoals wol en dons.

Katoen:
Een katoenen dekbed kan tot 60ºC gewassen worden. Tegen huisstofmijt is 5 minuten op 55ºC voldoende. Het dekbed blijft het beste als u hem de eerste keer koud wast. Daarna kunt u hem gewoon tot 60ºC wassen met een klein beetje wasmiddel op een textielvriendelijk programma. Een wasverzachter is niet nodig, maar een klein beetje kan geen kwaad. Het dekbed mag gecentrifugeerd worden. Drogen in de droogtrommel kán wel, maar In tegenstelling tot veel advies van derden wordt drogen in de droogtrommel niet door ons geadviseerd omdat de vezel hierdoor kan beschadigen. Als het dekbed te snel wordt gedroogd, worden de vezels warm en breekbaar. Indien u het dekbed toch in een droogtrommel wilt drogen, gebruik dan een textielvriendelijk programma op lage temperatuur.

Wol:
Een wollen dekbed kan wel gereinigd worden, maar we adviseren dit te laten doen door een stomerij die hiermee ervaring heeft. Het belangrijkste punten zijn dat het dekbed ruimte heeft in de wasmachine en goed gedroogd wordt. Zeker de grotere maten zoals 200 cm en 240 cm breed passen doorgaans niet in een normale wasmachine. Een stomerij heeft een speciaal programma voor natuurlijke vezels zoals wol en dons.

Kussens:
De kussens die wasbaar zijn kunnen tot 40ºC gewassen worden. Het kussen blijft het mooist als u hem de eerste keer koud wast met gesloten rits waar u voor de zekerheid een veiligheidsspeld doorheen haalt zodat de rits niet per ongeluk geopend kan worden. Daarna kunt u hem gewoon tot 40ºC wassen met een klein beetje wasmiddel op een textielvriendelijk programma. Een wasverzachter is niet nodig, maar een klein beetje kan geen kwaad. Het kussen mag gecentrifugeerd worden. Drogen in de droogtrommel kán wel, maar In tegenstelling tot veel advies van derden wordt drogen in de droogtrommel niet door ons geadviseerd omdat de vezel hierdoor kan beschadigen. Als het kussen te snel wordt gedroogd, worden de vezels warm en breekbaar. Indien u het kussen toch in een droogtrommel wilt drogen, gebruik dan een textielvriendelijk programma op lage temperatuur. De synthetische vezel zal in de droogtrommel gaan kroezen en aan volume afnemen. De katoenen tijk zal in de droogtrommel mogelijk gaan krimpen.

Alle bestellingen worden volgens de overeenkomst tussen u en Ballast slapen
uitgevoerd.
Indien u heeft gekozen voor betalen via ‘iDEAL’ of ‘vooruitbetalen via bank/giro’,
wordt uw bestelling indien op voorraad de eerstvolgende werkdag na ontvangst
van de betalingsbevestiging naar het door u opgegeven adres verzonden.
Ballast slapen verzendt uw aankopen met een koerierdienst of via ons eigen
vervoer.
Als wij een track-code hebben zullen wij u deze toesturen, mochten wij met eigen
vervoer leveren zullen wij u altijd vooraf op de hoogte stellen van onze komst.

Soms kan het gebeuren dat iets wat je gekocht hebt toch niet helemaal is wat je
ervan had verwacht, dan kan je het product altijd terugsturen.
Voorwaarden
• Je hebt op aankopen een zichtermijn van 14 dagen
• Het product moet ongebruikt en compleet zijn**
• Je hebt de factuur of een ander aankoopbewijs
**Indien je meer met de aankoop hebt gedaan dan noodzakelijk is voor de
beoordeling of je de aankoop wilt houden, mogen wij waardevermindering in
rekening brengen.
Kosten retourneren
• Terugsturen is voor eigen kosten, mocht er een klacht zijn waardoor je een
product wil terugsturen bel of mail ons dan altijd eerst even, dan kijken we
samen wat de mogelijkheden zijn.
Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat Ballast Shop niet
aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retour gestuurde artikelen.
Vraag daarom op het opsturen altijd om een verzendbewijs en bewaar deze goed!
Herroeping
Je mag binnen een termijn van 14 dagen (na ontvangst van de aankoop) zonder
opgave van redenen de overeenkomst herroepen. Om het herroepingsrecht uit te

oefenen, moet je ons via een verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post of e-
mail) op de hoogte stellen dat je de overeenkomst wil herroepen. Je kunt hiervoor

gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping (staat bij de algemene
voorwaarden), maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te
leven volstaat het om jouw mededeling te verzenden voordat de
herroepingstermijn is verstreken. Nadat je ons op de hoogte hebt gesteld moet je
binnen 14 dagen de aankoop aan ons retourneren.
Wij betalen het gehele aankoopbedrag zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14
dagen terug na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wij mogen echter wel
wachten met terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen of tot het
moment dat je hebt aangetoond dat deze zijn opgestuurd.
Hoe kan ik een product retour sturen

Je kunt je bestelling per post aan ons retourneren, Je vindt het adres op het
retourformulier (Arnhemseweg 6, 6711HA Ede). Gebruik voor het retour sturen
dezelfde verpakking waarin het product is geleverd.
Zodra wij de retourzending hebben verwerkt, ontvang je van ons een bevestiging
per e-mail. We storten het geld terug via dezelfde betaalmethode als bij de
bestelling. Je ontvangt het geld uiterlijk 5 werkdagen na de ontvangstbevestiging
van de retour.
Terugbetaling
Heb je iets retour gestuurd naar Ballast Shop of een bestelling geannuleerd, dan
betalen we je het bedrag terug via de betaalmethode die je gekozen hebt tijdens
het bestelproces. Het duurt uiterlijk 5 werkdagen voordat het geld weer op je
rekening staat.
Heb je na 5 werkdagen nog niks ontvangen? Neem dan contact op met de
klantenservice.
Product beschadigd/incompleet geleverd
Ondanks dat wij er alles aan doen om elke bestelling netjes, compleet en op tijd te
leveren, kan het gebeuren dat er iets mis is met de bestelling.
Wij vragen je om dit zo snel mogelijk na ontvangst te melden bij onze
klantenservice. Wij zorgen er dan voor dat je zo spoedig mogelijk alsnog het
gewenste product in goede staat ontvangt. Geef op het retourformulier duidelijk
aan dat je een verkeerd of beschadigd product hebt ontvangen. De retourzending
is dan uiteraard kosteloos.

Product beschadigd / incompleet geleverd
Ondanks dat wij er alles aan doen om elke bestelling netjes, compleet en op tijd te
leveren, kan het gebeuren dat er iets mis is met de bestelling.
Wij vragen je om dit zo snel mogelijk na ontvangst te melden bij onze
klantenservice. Wij zorgen er dan voor dat je zo spoedig mogelijk alsnog het
gewenste product in goede staat ontvangt. Geef op het retourformulier duidelijk
aan dat je een verkeerd of beschadigd product hebt ontvangen. De retourzending
is dan uiteraard kosteloos.
Garantietermijn
Op al onze dekbedden geld een standaard aflopende garantie van 5 jaar. Op
kussens, dekbedovertrekken, hoeslakens, moltons en diverse standaard niet.
Is er met een van de producten op onze site na het gebruik toch iets gebeurt
waarvan je vindt dat dit niet te verwachten was binnen de gebruikte termijn bel
ons dan even, wij zullen dan in overleg bekijken wat het probleem is en wat we
kunnen doen om dit voor u op te lossen.
Zo komen we er samen altijd uit!

My Account shows my product is Being made:

We collaborate with the best independent designers and makers to produce our distinct range. While we work closely with our manufacturers, sometimes they can experience a delay of their own in receiving supplies.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare
Shopping cart close