Ballast slapen al meer dan 50 jaar een vertrouwd adres.
Bel ons direct: 0318-61 00 91

Recycling

ret
Persbericht

Ballast Slapen laat matrassen recyclen

Ballast slapen heeft het initiatief genomen om de retour genomen oude matrassen te laten recyclen.
Wanneer een klant een nieuwe matras koopt kan hij de oude inleveren, deze wordt dan gerecycled door de firma RetourMatras.

Een prima initiatief want jaarlijks worden in Nederland 1,2 miljoen matrassen afgedankt. Deze matrassen belanden, voornamelijk via de gemeentelijke milieustraat, in het grof huishoudelijk afval.
De huidige verwerking voor matrassen is verbranden in een afval verbrandingsinstallatie. Deze vorm van verwerken is ongewenst omdat bruikbaar materiaal voor altijd verloren gaat.asdsa

RetourMatras is sinds mei 2011 operationeel in Lelystad met een geheel zelfontworpen, –ontwikkelde en eigenhandig gebouwde matrasrecyclinglijn. Op deze lijn kunnen zo’n 1000 matrassen per dag worden gedemonteerd. Alle componenten worden van elkaar gescheiden en de diverse materiaalstromen worden hergebruikt.
De secundaire grondstoffen die worden herwonnen zijn textiel (de tijk), pu-schuim en latex (de vulling) en metaal (de vering). Alle materialen worden afgevoerd naar de desbetreffende hergebruiker. Zo wordt het textiel ingezet in nieuwe textiele producten, de pu-schuimen gebruikt in ondertapijt, het latex in judomatten en het metaal weer omgesmolten en toegepast in nieuwe producten.

De oude matrassen van de klanten van Deze winkel gaan dus een geheel nieuw leven tegemoet! Hiermee wordt afval voorkomen en een bijdrage geleverd aan een beter milieu.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.retourmatras.nl

reccf


Related Projects